Somelier Andrei Popa

Despre Mine

Sunt un gurmand și un vino aficionado. Aceste două pasiuni m-au determinat să devin Somelier – omul care știe cel mai bine să asocieze preparatele cu vinul.

Ca Somelier, cele mai mari satisfacții îmi aduc momentele când ajut clienții să descopere vinuri noi, să le afle povestea și să învețe cum să le savureze. Iar, la sfârșitul mesei, să văd cum au acea revelație în care descoperă că vinul asociat a sporit gusturile și texturile preparatului, și că au simțit acele arome subtile, care, altel, ar fi putut trece neobservate. Atunci când clientul își noteză numele vinului băut și îmi cere câteva recomandări pentru acasă, știu că mi-am făcut treaba bine.

De aceea, am început proiectul Dor De Vin.

Prin Dor De Vin, îmi doresc să-ți ofer bucuria de a descoperi vinuri noi românești, fără a petrece ore întregi în supermarket, magazine de specialitate sau online, copleșit de volumul de produse și branduri, și fără să alegi din nou și din nou aceleași câteva vinuri pe care le cunoști deja.

Descoperirea este parte a experienței, iar dacă această parte te copleșește, nu vei mai fi motivat să gasești vinuri noi care îți pot răsturna lumea.
În mare parte, vinurile de pe Dor de Vin nu le vei găsi în magazinul de la colț sau supermarket. Sunt vinuri degustate și alese cu grijă în activitatea mea de zi cu zi.
Aici vei descoperi vinurile perfecte pentru o cină în familie sau una romantică, o seară de weekend și Netflix, o cină după o zi lungă la muncă, o petrecere cu grătar sau un picnic de vară.

Îmi place să fiu aventuros când aleg vinul și te încurajez și pe tine să o faci.
Îmi place să savurez vinurile mari, ale cramelor cu tradiție, dar am o pasiune aparte de a scotoci prin cotloanele țării noastre pentru a descoperi vinuri unice, de la crame mici, mai puțin cunoscute, dar care produc licori savuroase, ce oferă experiențe care merită descoperite.
Dar, Dor de Vin nu este doar un loc de unde iți cumperi vinul. Aici, vei învăța cum să îl savurezi, care este povestea lui, ce arome îl compun și cum a ajuns să capete acele note despre care vorbesc pretențios cunoscătorii.

Mi-ar plăcea să te ajut să înveți mai multe despre vinurile românești și vinuri în general. Așa că, dacă ai întrebări, dă-mi un mesaj pe Facebook, Instagram sau Linkedin, iar eu îți voi raspunde prompt. Între-timp, toarnă-ți un pahar de vin și bucură-te de câteva articole de pe blog.

Hai, noroc!