SALATĂ MAROCANĂ DE MORCOVI

- -

Dacă ai pus mâna pe o duzină de morcovi proaspeți din grădină, nu rata să încerci această rețetă de salată marocană de morcovi. Mai ales că este perfectă pentru picnicuri și dineuri, fiind mai delicioasă dacă este pregătită în prealabil.

În materie de asocieri cu vin, condimentele calde și savuroase ale bucătăriei marocane se împrietenesc foarte bine cu vinuri cu note condimentate și piperate precum Syrah, Petit Verdot, Petite Sirah, roșii învechite în care stejarul a adaugat aromă de condimente pentru copt, iar anii petrecuți în sitclă au scos în evidență aromele terțiare de piper. Dacă îți dorești un vin mai ușor, poți opta pentru un roze în stil Provence.

Ingrediente

12 morcovi mari
20 g sare
80 ml suc de lămâie
50 ml ulei de măsline

5 g paprika dulce
5 g chimen
2,5 g sumac
1 legătură de pătrunjel (sau coriandru) proaspăt

Mod de preparare

Pentru a prepara această salată marocană aromată, tăiați morcovii în bucăți egale, cu latura de aproximativ 1 cm. Puneți morcovii într-o oală medie, acoperiți cu apă și sărați. Dați în clocot, după care reduceți flacăra și lăsați sa fiarbă timp de 40-45 de minute sau până când morcovii sunt pătrunși, dar încă fermi.

Scurgeți apa și transferați morcovii într-un bol mare și adăugați imediat sucul de lămâie, uleiul de măsline, paprika, chimionul și sumacul și amestecați bine. Adăugați pătrunjelul tocat, amestecați din nou și păstrați în frigider până când se servește.

Recomandare: salata este mai bună servită a doua zi.

Poftă bună!