Salată cu brânză de capră și prune

- Chef Alexandru Iacob -

Vinul recomandat pentru asociere: Muga/ 2018 / Negrini

Chef Alexandru Iacob recomandă să servim acest Negru de Drăgășani de la crama Negrini, alături de o salată cu brânză de capră și prune însiropate în același vin. Gătim cu vin pentru a bea un vin. 😊

Această salată de toamnă va aduce o doză de rafinament dineurilor de weekend cu familia, însă, poate fi pregătită din timp și asamblată și pentru o cină rapidă, după o zi de muncă.

Ingrediente

Smântână lichidă 32% grăsime
100 g

Brânză cremoasă de capră
100 g

Usturoi
1 cățel

Cimbru proaspăt

Zahăr brun
1 lingură

Baton scorțișoară

Vin roșu
100 ml

Prune proaspete
2 – 3 buc

Mix de verdețuri tinere și salată proaspătă

Miez de nucă prăjit

Ulei de măsline
50 g

Sare

Mod de preparare

Punem la fiert smântâna dulce cu o jumătate de cățel de usturoi și cimbrul. După ce dăm în clocot, oprim focul și o lăsăm la infuzat 10 minute.

Smântâna infuzată o strecurăm peste brânza de capră. Amestecăm bine cu un tel, până se omogenizează totul. Compoziția obținută se pune la frigider jumătate de oră, pentru a se întări.

Pentru prunele însiropate cu vin, într-o tigaie, punem zahărul brun, vinul roșu și batonul de scorțișoară. Când începe să fiarbă, adăugăm prunele tăiate în sferturi și le lăsăm să se poșeze până lichidul din jur se transformă într-un sirop lucios și mai vâscos. Scoatem prunele pe o farfurie să se răcorească.

Asamblăm salata.

Punem în farfurie brânza de capră infuzată, deasupra adăugăm prunele, punem frunzele crocante de salată asezonate în prealabil, câteva bucăți de miez de nucă și stropim totul cu siropul de vin rămas.

Poftă bună!

– Chef Alexandru Iacob –

Alexandru Iacob face parte din noua generație de Chefi ai României care uimesc prin talentul și priceperea lor. Un tânăr pe cât de pasionat, pe atât de experimentat și dăruit, Alex este unul dintre singurii doi români absolvenți ai renumitei Universități Basque Culinary Center din Spania. Întors în țară, Alexandru Iacob a câștigat în 2014 bine cunoscutul show culinar Top Chef, ediția a doua. A fost Executive Chef în unele dintre cele mai renumite restaurante din țară (Conacul Manasia, Kane, Maison des Chefs).

Casa de vinuri Negrini

În 1990, Casa de Vinuri Negrini a cumpărat fosta proprietate a generalului Teodrini, ilustru personaj în istoria interbelică a României, proprietate cu amprenta istorică din podgoria Drăgășani. Achiziția cuprindea 10 ha, dintre care 7 ha plantate cu viță de vie și restul cu o pădure urcată pe vârful unui deal. În mijlocul proprietății se află un conac și o cramă. Aici, Casa de Vinuri Negrini a replantat via cu Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Drăgășani.

Simbolul Negrini, Balerina, a fost ales în cinstea predecesorului acestei Case de vinuri, ca urmare a poveștii de dragoste dintre el și o balerină din Italia.

Urmașii săi, care i-au onorat memoria, împlinindu-i visul de a deține o podgorie, produc vinurile îmbuteliate sub eticheta balerinei, ca un simbol al eleganței, bunului gust, dar și al dragostei si pasiunii. Astfel s-a născut Casa de vinuri Negrini, a cărei pasiune și dragoste pentru istorie și vin se reflectă în vinurile pe care ei le produc.