- -
Nu poate trece sezonul cireșelor fără să pregătești un Clafoutis de Cireșe pufos și aromat.
Asocierea clasică vin pentru desert este spumantul, iar un spumant rosé brut se va potrivi cu aroma de cireșe din prăjitură. Pentru că acest desert este destul de echilibrat în ceea e privește dulceața, acesta se potrivește cu vinuri dulci și demidulci sau cele seci din struguri foarte aromați precum soiurile românești Muscat Ottonel, Tămâioasa, Grasa de Cotnari și Busuioaca, sau cele internaționale precum Rieslingul, Moscato, Gewurztraminer și Pinot Gris.
20 g unt
250 g cireșe fără sâmburi
4 ouă mari
100 g zahăr
250 ml lapte
15 ml lichior amaretto sau 5 ml de extract de migdale / vanilie
130 g făină
Sare
Zahăr pudră
Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți cu unt un vas ceramic sau o tavă de cuptor potrivită.
Amestecați într-un blender ouăle și zahărul până devin spumă. Adăugați pe rând laptele, amaretto, făina și sare și continuați să amestecați până ce se omogenizează.
Turnați amestecul în vasul de copt și distribuiți egal cireșele pe deasupra.
Introduceți tava în cuptor pentru circa 35 de minute. Pentru a verifica dacă este gata, introduceți o scobitoare în prăjitură. Dacă iese curată, atunci puteți scoate tava din cuptor.
Serviți cald sau la temperatura camerei, decorat cu zahăr pudră.
Poftă bună!