BISCUIȚI ENGLEZEȘTI – ENGLISH SCONES

- -

Dacă ai hotărât să ții o petrecere cu ceai, trebuie să ai această rețetă pentru lista deliciilor dulci. Altfel, evenimentul tău nu se va ridica la rangul ritualului instaurat de cea de a 7-a Duchesă de Bedford.

Dar, să știi că acest desert clasic pentru ceaiul de la ora 5, merge foarte bine cu spumantele în toată paleta de stiluri de la Brut Nature la Daux. Elegant! :)

Ingrediente

400 g făină cu agent de creștere
50 g unt
2 g praf de copt
2 g sare

25 g zahăr
2 ouă mari
100 ml lapte

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Ungeți cu unt și presărați cu făină o tavă de copt.

Turați făina într-un bol încăpător, apoi adăugați pe rând untul, praful de copt, sarea și zahărul și amestecați până ce untul capătă forma unor firimituri.

Faceți o adâncitură în mijlocul făinii în care turnați ouăle bătute, apoi adăugați lapte și amestecați pentru a obține un aluat moale, puțin lipicios și ușor de întins. Păstrați puțin ou și lapte pentru a unge biscuiții înainte de coacere.

Așezați coca pe un fund de lemn pe care ați presărat făină în prealabil și întindeți-o cu ajutorul unui sucitor până ajunge la o grosime de aproximativ 2 cm. Cu ajutorul unei forme de tăiat sau a unui pahar întors cu gura în joc decupați forme rotunde cu diametrul de 7-8 cm. Așezați formele pe o tavă acoperită cu o hârtie de copt și ungeți-le pe deasupra cu restul de ouă bătute și amestecate cu lapte.

Introduceți tava în partea de sus a cuptorului și coaceți timp de 15 minute sau până ce biscuiții capătă o culoare aurie și cresc suficient.

Când sunt gata, răciți biscuiții pe un platou, tăiați-i pe jumătate și serviți-i cu fructe de pădure, dulceață și frișcă.

Poftă bună!