Vinul Dacilor, Crama Lupu
Un vin cu un caracter amplu, complex și foarte elegant, cu un potențial de învechire de peste 10 ani.
80.00 lei 750ml
An recoltă | 2020 |
---|---|
Categorie | Roșu |
Soi | Fetească Neagră |
Tip vin | Sec |
Alcool | 14% |
Cantitate | 750ml |
Crama | Lupu |
Enolog crama | Marin Lupu |
Note de Somelier
DESCRIERE
Un vin complex, din struguri de Fetească Neagră culeși la supra coacere, cu un conținut ridicat de zahăr și fermentat numai pe drojdii sălbatice. Arome intense de fructe roșii coapte, dulceață și marmeladă, completate cu note de condimente pentru copt și lemn dulce.
Și ca să fie și mai special, acest vin s-a produs în cantitate foarte mică.
ASOCIERE CU MÂNCAREA
Brânzeturi puternice și ferme (Asiago, Cheddar, Parmezan)
Brânzeturi iuți (Blue Cheese, Taleggio)
Carne albă (porc)
Carne conservată (mezeluri, salam)
Carne roșie (rață)
RECOMANDĂRI DE SERVIRE
Temperatura de servire – 14 – 160C
Aerare înainte de servire – 30 minute
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE – rubiniu
INTENSITATE – intens
FRUCTAT – cireșe negre, vișine, prune roșii, curmale, marmeladă de vișine, zmeură supra coaptă
CONDIMENTAT – condimente pentru copt
ALTELE – vanilie, lemn dulce
ACIDITATE – mare
TANINURI – catifelate
CORP – mediu
POSTGUST – lung
REGIUNE VITICOLĂ
Dealu Mare
CRAMĂ
Lupu

AN ÎNFIINȚARE – 2015
ADRESĂ CRAMĂ – Com. Breaza, Jud. Buzău
SUPRAFAȚĂ – 2 ha
VINIFICATOR – Marin Lupu