Sandridge, Crama Dagon
Acest vin este un exemplu bun, atunci când vorbim despre Fetească Neagră și potențialul acestui soi românesc.
277.00 lei 750ml
An recoltă | 2018 |
---|---|
Categorie | Roșu |
Soi | Fetească Neagră |
Tip vin | Sec |
Alcool | 13,9% |
Cantitate | 750ml |
Certificare | DOC – CMD Dealu Mare |
Crama | Dagon |
Enolog crama | Mihai Rățulea |
Note de Somelier
DESCRIERE
Vinul a fost obținut din cei mai buni struguri de Fetească Neagră, dintr-o vie plantată pe un teren nisipos. Fermentat natural și maturat timp de doi ani în butoaie din stejar românesc, Sandridge ne poate reprezenta cu mândrie oriunde în această lume.
Ediție limitată la doar 666 de sticle.
ASOCIERE CU MÂNCAREA
Brânzeturi puternice și ferme (Asiago, Cheddar, Parmezan)
Brânzeturi iuți (Blue Cheese, Stilton)
Carne roșie (vită, vânat)
Carne conservată (mezeluri dure, salam)
RECOMANDĂRI DE SERVIRE
Temperatura de servire – 180C
Aerare înainte de servire – 1 oră
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE – purpuriu
INTENSITATE – intens
FRUCTAT – mure, cireșe negre, prune, gem de prune
CONDIMENTAT – condimente pentru copt
ALTELE – vanilie, lemn, tabac, ciocolată neagră
ACIDITATE – medie
TANINURI – fine
CORP – corpolent
POSTGUST – lung
REGIUNE VITICOLĂ
Dealu Mare
CRAMĂ
Dagon

AN ÎNFIINȚARE – 2014
ADRESĂ CRAMĂ – Valea Nucetului, Dealu Mare, Jud. Prahova.
SUPRAFAȚĂ – 6,1 ha
VINIFICATOR – Mark Haisma, Mihai Rățulea