Carmenere, Et Cetera
110.00 lei 750ml
An recoltă | 2018 |
---|---|
Categorie | Roșu |
Soi | Carmenere |
Tip vin | Sec |
Alcool | 13,8% |
Cantitate | 750ml |
Crama | Et Cetera |
Enolog crama | Alexandru Luchianov |
Note de Somelier
DESCRIERE
Carmenere este un soi născut în Bordeaux, dar care după ce aproape că a pierit în țara de baștină și-a găsit o casă nouă și a devenit soiul emblematic din Chile. Pentru că necesită mult soare și căldură pentru a ajunge la o maturare deplină, zona de Sud a Republicii Moldova are un terroir bun pentru acest soi.
ASOCIERE CU MÂNCAREA
Brânzeturi delicate cu aromă de nucă (Brie, Comte)
Brânzeturi puternice și ferme (Cheddar, Gouda afumată, Parmezan)
Carne conservată (mezeluri, salamuri dure sau condimentate)
Carne roșie (miel, rață)
Carne albă (porc)
RECOMANDĂRI DE SERVIRE
Temperatura de servire 16 – 180C
Aerare înainte de servire – 30 de minute
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE – rubiniu închis
INTENSITATE – intens
FRUCTAT – mure, coacăze negre, cireșe negre
CONDIMENTAT – piper negru, piper verde, cardamom
ALTELE – vanilie, lemn, piele, pământ
ACIDITATE – mare
TANINURI – catifelate
CORP – mediu
POSTGUST – lung
REGIUNE VITICOLĂ
Ștefan Vodă
CRAMĂ
Et Cetera

AN ÎNFIINȚARE – 2006
ADRESĂ CRAMĂ – Sat Crocmaz, Ștefan Vodă, Republica Moldova
SUPRAFAȚĂ – 24,2 ha
VINIFICATOR – Alexandru Luchianov