DECEMBRIE

Abonament Premium

Millesime

Crama: Casa de Vinuri Cotnari

An: 2017

Soi: Grasă de Cotnari

Un spumant proaspăt și echilibrat, cu un perlaj fin, fermentat natural prin metoda tradițională în sticlă și maturat pe drojdii 49 de luni. Au fost produse un total de 4948 de sticle.

Mierla Albă

Crama: Mierla Albă

An: 2019

Soi: Fetească Neagră, Merlot

Mierla Albă ia naștere din strugurii proveniți din podgoriile plantate în 1974 din Gura Vadului / Prahova și Breaza / Buzău. Acești struguri sunt culeși manual, rezultând un vin proaspăt, ușor taninos, ce se deschide cu delicatețe.

Crama: Domeniile Pripa

An: 2018

Soi: Fetească Neagră

Acest vin este pregătit pentru a fi savurat cu o ocazie specială. Cu un buchet format din arome intense de fructe roșii coapte, accentuat de subtile nuanțe de vanilie, gustul său este îmbogățit de procesul de maturare în butoaie de stejar moldovenes, dezvăluind o notă distinctă de lemn.

Crama: Agape

An: 2020

 Soi: Cabernet Sauvignon, Syrah

Acest vin ne poartă dincolo de înțelegerea umană, dar
totodată ne readuce cu picioarele pe pământ și ne
îndeamnă să îl împărtășim cu cei dragi.

Abonament Standard

Crama: Atu Winery

An: 2020

Soi: Codrinschii, Saperavi

Codrinschii reprezintă un soi inovator, rezultat din încrucișarea dintre Rară Neagră și Cabernet Sauvignon. Vinăria ATU se distinge ca prima și singura care elaborează vin din acest soi originar din Moldova.

Crama: La Sapata

An: 2021

Soi: Băbească Neagră

Este un vin roșu sec, organic, cu nuanțe roșu-rubiniu, învechit în butoaie de oțel inoxidabil. Aromele acestui vin emană note de fructe roșii, cu accent pe cireșe, oferind o experiență gustativă fructată, delicată și catifelată.

Spumant Brut Alb

Crama: Domeniile Vorniceni

An: 2022

Soi: Chardonnay, Fetească Regală

Acest vin spumant a fost creat prin fermentarea secundară a cupajului de vinuri din struguri de Chardonnay & Fetească Regală, fermentarea are loc în rezervoare de oțel inoxidabil, unde vinul trece și prin conversie malolactică.

Naiv

Crama: Casa de Vinuri Cotnari

An: 2021

Soi: Grasă de Cotnari

Colecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari se inspiră din arta naivă, transmutând aspectele cotidiene în povești. Prin simplificarea realității, adaugă o atmosferă luminoasă, fericită și lipsită de griji.

NOIEMBRIE

Abonament Premium

Ornis

Crama: Divus Winery

An: 2019

Soi: Fetească Neagră, Merlot

ORNIS este rezultatul combinației dintre tradiția vinificației și inovația aduse de vinăria DIVUS, cu scopul de a crea un vin excepțional ce izvorăște din inima Codrilor. 

Căldură

Crama: Jugrestan

An: 2020

Soi: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Este vorba despre o cramă pentru care chiar și termenul „boutique” pare a fi prea mult. Atunci când ai sub un hectar de viță-de-vie, dorința dea crea ceva cu adevărat special devine imperativă.

Projekt CH

Crama: Familia Darabont

An: 2022

Soi: Chardonnay

Un vin cu eleganță, cu un buchet în care se remarcă notele distincte de fructe albe, subtile accente minerale, vanilie și nuanțe de lemn. Gustul este cremos, îmbogățit cu arome delicate de flori de vară, piersici, caise și vanilie, oferind un postgust lung.

Kotys

Crama: Petro Vaselo

An: 2017

 Soi: Chardonnay

Caracteristica distinctivă a spumantului Kotys constă în faptul că nu este niciodată degorjat înainte de a fi consumat, astfel încât drojdia rămâne în interiorul sticlei. Aceasta duce la un vin în care „gustul evoluează în mod constant”.

Abonament Standard

Cei Trei

Crama: Domeniile Vorniceni

An: 2018

Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi

Vin roșu sec produs din 3 tipuri de struguri recoltați din zona de sud a Moldovei ”Valul lui Traian”. Acest cupaj aduce în prim plan un buchet bogat, îmbogățit de arome intense de coacăze și prune uscate, echilibrat armonios de nuanțe subtile de pâine prăjită și cacao.

Petru și Pavel

Crama: Jugrestan

An: 2020 – 2021

Soi: Cabernet Sauvignon

Câtă semnificație încapsulată în acest vin expresiv, puternic și catifelat. Este vorba despre o cramă pentru care chiar și termenul „boutique” pare a fi prea mult. Atunci când ai sub un hectar de viță-de-vie, dorința de a crea ceva cu adevărat special devine imperativă.

Trei Mândre

Crama: Domeniile Vorniceni

An: 2022

Soi: Viorica, Floricica, Fetească Regală

Un cupaj unic între soiurile Viorica și Floricica, create la Institutul Național de Viticultură și Vinificație al Republicii Moldova și Fetească Regală. Un vin cu note distincte, marcate de aromele florale și cele de fructe albe.

Urme

Crama: Familia Darabont

An: 2021

Soi: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Fetească Albă

Gama URME este dedicată speciilor de animale care trăiesc în plantațiile cramei. Un vin rafinat în stil de lume veche, cu un buchet în care predomină aromele de fructe albe, piersici, caise, vanilie și nuanțe de baric.

OCTOMBRIE

Abonament Premium

Cuvee Paul

Crama: Ferdi

An: 2021

Soi: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon

Cupajul mătăsos, de culoare grena intens, între Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, fiecare contribuind la o experiență vinicolă unică. Aceste două soiuri se unesc pentru a crea un vin deosebit, cu o culoare purpurie vibrantă și o aromă îmbietoare cacao și fructe negre.

Illustro

Crama: Fautor

An: 2016

Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot

Acest vin vă seduce cu arome complexe de fructe bine coapte, oferindu-vă un gust bogat, catifelat, îmbogățit cu subtile accente de taninuri nobile. Evidențiază autenticitatea terroir-ului din care s-a născut.

Truvai

Crama: La Conu Chiroiu

An: 2022

Soi: Sauvignon Blanc

Este un vin artizanal, realizat prin recoltarea manuală a strugurilor dintr-o vie în vârstă de 37 de ani. A fost apoi maturat timp de 3 luni în barrique nou din stejar românesc și ulterior îmbuteliat într-un număr limitat de 1000 de sticle.

Composition

Crama: Domaine Dumetrier

An: 2018

 Soi: Sauvignon Blanc, Semillon

Un asamblaj clasic Bordeaux, ce conține un soi francez neobișnuit pentru România. Vinul provine din vii certificate ecologic și este creat de tânăra Aurelia Badiur, absolventă a școlii franțuzești și un oenolog de urmărit în viitor.

Abonament Standard

Cuvee Rouge

Crama: Enoteria Platon

An: 2018

Soi: Glera

În acest vin, soiurile de struguri Saperavi, Merlot, Cabernet Sauvignon și Rară Neagră au făcut o echipă pentru a crea o armonie, ceea ce se reflectă în gustul final al acestui vin.

Truvai

Crama: La Conu Chiroiu

An: 2022

Soi: Merlot

Este un vin artizanal, realizat prin recoltarea manuală a strugurilor dintr-o vie în vârstă de 41 de ani. A fost apoi maturat timp de 9 luni în barrique din stejar românesc și ulterior îmbuteliat într-un număr limitat de doar 600 de sticle.

Cuvee Unchiu Puiu

Crama: Ferdi

An: 2021

Soi: Merlot, Shiraz, Blaufrankisch

 Acest vin este un cupaj din 3 soiuri distincte, fiecare contribuind la o experiență unică. Un vin deosebit, cu o culoare purpurie vibrantă și o aromă îmbietoare de ierburi aromatice.

Cuvee Blanc

Crama: Enoteria Platon

An: 2021

Soi: Fetească Regală, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Un vin cu o complexitate notabilă, cu arome subtile, proaspete și elegante. Acest cuvee a fost creat prin fermentarea continuă a mustului.

SEPTEMBRIE

Abonament Premium

Ice Wine Sparkling

Crama: Aurelius

An: 2020

Soi: Fetească Regală

Din prelucrarea a 15 kg de struguri înghețați a rezultat o sticlă de ice wine spumant, cu arome florale intense și un perlaj delicat și plăcut.

Pinot Noir

Crama: Divus Winery

An: 2019

Soi: Pinot Noir

 Vinul a fost maturat 5 luni în butoaie din stejar franțuzesc și se remarcă prin aromele de fructe roșii și nuanțele pământoase, cu taninuri delicate și perfect integrate, oferindu-vă un final persistent și o aciditate proaspătă și plină de savoare.

Black

Crama: Novak

An: 2019

Soi: Rară Neagră

 Acest vin impresionează prin aromele intense de fructe de pădure roșii și subtilele accente de condimente orientale. Gustul său este delicat și bine echilibrat, cu note plăcute de cireșe coapte și un postgust lung și memorabil.

Navicella

Crama: Jelna

An: 2019

 Soi: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin

 Un vin proaspăt, cu o structură plină și robustă, prezentându-se vertical într-un extract bogat, dominat de aciditate suculentă și revigorantă, cu un postgust persistent.

Abonament Standard

Glera Brut

Crama: Aurelius

An: 2021

Soi: Glera

Un vin spumant fermecător produs dintr-o varietate aleasă de struguri Glera, cultivați în zona Codru din Republica Moldova.

Taine

Crama: Moșia Panciu

An: 2022

Soi: Traminer

Un vin proaspăt, cu un echilibru sublim și o notă rafinată. Este un Traminer care redă cu fidelitate trăsăturile specifice ale terroir-ului din Panciu, obținând medalie de aur la Vinarium 2023.

Merlot

Crama: Menessi

An: 2020

Soi: Merlot

 Un vin născut din pasiune, din struguri culeși dintr-o vie veche și sortați manual. Cu un caracter amplu și intens, acest vin dezvăluie arome bogate de fructe roșii și se distinge printr-un postgust persistent.

Negru de Drăgășani

Crama: Venetic

An: 2020

Soi: Negru de Drăgășani

Un vin obținut din struguri culeși dintr-o vie din mijlocul pădurii, din sol salin de pe Dealul Calinei. Vinul impresionează prin gustul bogat în arome fructate, cu subtile nuanțe de condimente, și se distinge printr-un postgust suculent și persistent.

AUGUST

Abonament Premium

Carassia 773

Crama: Carastelec

An: 2018

Soi: Chardonnay, Pinot Noir

 

Un asamblaj bine conturat din Chardonnay 40%, Chardonnay maturat în barrique 30% și Șarbă 30%. Acest vin a fost premiat cu medalii de aur la Mundus Vini 2022 și Berliner Wein Trophy 2021.

Cabernet Franc

Crama: Et Cetera

An: 2018

Soi: Cabernet Franc

 

Un vin catifelat, cu taninuri coapte și aciditate bine echilibrată – prin excelență un vin versatil. Vinul a fost maturat în butoi de stejar timp de 18 luni.

RCH

Crama: Anul Zero

An: 2021

Soi: Chardonnay, Fetească Regală

 

Un vin nefiltrat, fără sulfiți, elegant, cu un corp rotund și catifelat, de la o cramă artizanală care se ghidează după principiul ”Vin viu – vin curat”. S-au produs 1100 de sticle de vin.

1.9.2.0.

Crama: Bauer

 

Soi: Cupaj

 

Vinul provine dintr-o vie veche, plantată în jurul anului 1920, având în componență mai multe soiuri albe. Vinul este misterios și îmbietor așa cum numai o poveste specială poate să fie. S-au produs 1600 de sticle de vin.

Abonament Standard

Cabernet Franc

Crama: Et Cetera

An: 2018

Soi: Cabernet Franc

Un vin catifelat, cu taninuri coapte și aciditate bine echilibrată – prin excelență un vin versatil. Vinul a fost maturat în butoi de stejar timp de 18 luni.

Invariata

Crama: Domeniile Mitroi

An: 2021

Soi: Shiraz

Un vin frucat, complex, mai picant, mai sărat, perfect acidulat, un rose gourmet echilibrat. Te întâmpină cu un strop de fructe proaspete, infuzate în arome de căpșuni, rodie și citrice, subtil parfumate cu dulceață de trandafir.

Aligote

Crama: Gramma

An: 2022

Soi: Aligote

 Acest Aligote este ca o îmbrățișare răcoroasă într-o zi toridă de vară. Un vin proaspăt cu note florale și fructate, cu o ușoară mineralitate.

47

Crama: Fort Silvan

An: 2021

Soi: Fetească Neagră

Cultivată la limita nordică a viticulturii, Paralela 47, această Fetească Neagră a dat naștere unui vin complex și echilibrat, cu o aciditate ridicată și un pronunțat caracter mineral.

IULIE

Abonament Premium

Pitite Helena

Crama: Gîrboiu

An: 2021

Soi: Chardonnay, Șarbă

 

Un asamblaj bine conturat din Chardonnay 40%, Chardonnay maturat în barrique 30% și Șarbă 30%. Acest vin a fost premiat cu medalii de aur la Mundus Vini 2022 și Berliner Wein Trophy 2021.

Reserva

Crama: Lacerta

An: 2014

Soi: Cabernet Sauvignon

 

Un vin generos, corpolent și bine echilibrat, cu o aromă complexă de fructe de pădure și nuanțe de lemn. Vinul este perfect pentru a fi servit acum.

Governor

Crama: Castel Mimi

An: 2018

Soi: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Saperavi

 

Un vin în ediție limitată, odă ultimului guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi – cel care a construit acest monument architectural, inspirat de marele chateau-ri din Franța – Castelul MIMI.

J.O.H.A.N.N.A

Crama: Bauer

 

Soi: Fetească Regală

Este un extrabrut obținut prin metodă tradițională, dintr- o Fetească Regală provenită dintr-o viță de vie veche de 40 de ani. 

Abonament Standard

Rosé

Crama: Castel Mimi

An: 2022

Soi: Rară Neagră

Simbolul pieptenului de pe etichetă a fost ales pentru a scoate în evidență caracterul femenin și sensual al acestui vin. În timpurile străvechi, pieptănatul părului era o activitate pur femeiască și se credea că acesta ajută la eliberarea miinții de gândurile rele.

Rupasch

Crama: Casa de Vinuri Zaig

An: 2020

Soi: Fetească Albă, Muscat Ottonel

Un vin proaspăt, savuros, obținut din struguri care provin 100% din via de 100 de ani. Vinul este echilibrat, și plăcut cu arome complexe. Serie limitată la 2700 de sticle.

Reserva

Crama: Lacerta

An: 2014

Soi: Cabernet Sauvignon

 

Un vin generos, corpolent și bine echilibrat, cu o aromă complexă de fructe de pădure și nuanțe de lemn. Vinul este perfect pentru a fi servit acum.

Boian Premium

Crama: Crama de Piatră

An: 2021

Acest vin a fost obținut din struguri culeși manual și vinificați laolaltă, maturat și învechit ulterior în vinoteca cramei. Un vin care redă atât arome de fructe verzi, cât și note dulci de caise și piersici.

IUNIE

Abonament Premium

FN

Crama: Anul 0

An: 2020

Soi: Fetească Neagră

 

Un vin de la o cramă artizanală, prin excelența sa, nefiltrat, nestabilizat, cu un minim conținut de sulfiți. S- au produs în total 760 de sticle.

Illustro

Crama: Fautor

An: 2020

Soi: Chardonnay, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Rhein Riesling

 

Un vin complex, care te cucerește cu aromele intense de salcâm și fructe albe coapte. A fost maturat timp de 6 luni in baricuri din stejar francez.

Cuvee IX

Crama: Lacerta

An: 2017

Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Shiraz

 

Un vin de referință pentru crama Lacerta. Culoare intensă, iar gustativ se deschide cu arome bogate de fructe de pădure, ciocolată și cafea.

Nichi

Crama: Agape

An: 2021

Soi: Blaufrankisch

Acest rose din Blaufrankisch sau Burgund Mare, creația lui Adalbert Marton. Este un vin care întruchipează conceptul Agape artă&natură de apropiere a oamenilor de artă, dar și de natură, prin prisma vinurilor.

Abonament Standard

Vinul Dacilor

Crama: Lupu

An: 2020

Soi: Fetească Neagră

Un vin din struguri culeși la supracoacere, cu un conținut ridicat de zahăr și fermentat numai cu drojdii sălbatice.

White

Crama: Novak

An: 2019

Soi: Alb de Onițcani, Rcațiteli

Un vin din două soiuri despre care puțini știu:
Alb de Onițcani – soi tehnic din R. Moldova, opținut prin încruțișarea a mai multor soiuri. Rcațiteli – cel mai răspândit strugure alb din Georgia.

Blanc de Noir

Crama: Lacerta

An: 2020

Soi: Pinot Noir

Un vin obținut din vinificarea în alb a Pinot Noir-ului. Ușor, de vară, parfumat și răcoritor.

Chardonnay

Crama: Domeniile Mitroi

An: 2021

Soi: Chardonnay
O poezie scrisă în versuri dobrogene. Un vin proaspăt,

savuros, care îți va lăsa, ca ecou, amintiri subtile de lime, gutui și pepene galben.

MAI

Abonament Premium

Chairman’s Reserve Cuvee Roumain

Crama: The Iconic Estate

An: 2020

Soi: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot

 

Are ceva pios și elegant, un vin care inspiră încredere și care se potrivește la o discuție între prieteni, alături de un platou de brânzeturi maturate sau după o masă cu mâncăruri complexe din carne roșie, condimentată.

Chardonnay

Crama: Te-Wa

An: 2019

Soi: Chardonnay

 

Din limba Maori ”Te Wa” înseamnă ”Timpul va spune” 

Un vin complex, generos în arome, unde se desting note florale și de fructe exotice, cu textură cremoasă, cu aciditate vibrantă și atingeri de lemn.

Arhon

Crama: Domeniul Drăgași

An: 2016

Soi: Cabernet Franc

 

Un Cabernet Franc, care a fost învechit 30 de luni în budane și baricuri din stejar. Un vin complex, cu o personalitate aparte, de la o cramă care își spune povestea prin intermediul puținelor vinuri pe care le produce. S-au produs 1439 de sticle de vin.

Riesling Italian

Crama: Anul 0

An: 2021

Soi: Riesling Italian

 

Un vin în ediție limitată de 2257 de sticle din struguri culeși manual dintr-o plantație de 15 ani vechime, la primele ore ale dimineții. Este un vin natural, fermentat cu floră spontană și filtrat doar prin metode naturale, cu ajutorul pritocurilor.

Abonament Standard

Carmenere

Crama: Et Cetera

An: 2018

Soi: Carmenere

Un Carmenere din Republica Moldova, complex, cu un gust catifelat – atipic unui Carmenere din Chile. Maturat în butoi de stejar timp de 18 luni.

Nichi

Crama: Agape

An: 2021

Soi: Blaufrankisch

Acest rose din Blaufrankisch sau Burgund Mare, creația lui Adalbert Marton. Este un vin care întruchipează conceptul Agape artă&natură de apropiere a oamenilor de artă, dar și de natură, prin prisma vinurilor.

Fetească Albă

Crama: Valea Ascunsă

An: 2021

Soi: Fetească Albă

Un vin proaspăt, savuros, care își dezvăluie identitatea aromatică fără nici o rezervă. Buchetul aromatic este dominat de arome de flori albe de primăvară. Ediție limitată la 2600 de sticle de vin.

Pelerin

Crama: Domeniul Dragași

An: 2021

Soi: Sauvignon Blanc

Un vin proaspăt, echilibrat, suav, cu arome florale și de fructe verzi. Lansat în prima parte a lunii mai, în premieră pentru abonații Dor de Vin.

APRILIE

Abonament Premium

Ichor

Crama: Agape

An: 2020

Soi: Cabernet Sauvignon

 

Un vin manifest al liniștii sufletești, al prieteniei, al păcii, al respirației profunde. Un vin elegant, puternic și autoritar, așa cum se prezintă un adevărat Cabernet Sauvignon. Maturat 18 luni în baric din stejar franțuzesc.

FN

Crama: Gabai

An: 2019

Soi: Fetească Neagră

 

Un vin fin, elegant, maturat în butoaie de stejar timp de 15 luni, cu un caracter puternic, cu arome intense de fructe negre și condiment. 

Regina Istriței

Crama: Lupu

An: 2009

Soi: Tămâioasă Românească

 

Un vin din vinoteca cramei, natural și nefiltrat. Vinul este dulce, versatil și poate acompania mâncăruri sofisticate de la aperitive la desert.

Tortuga Alb

Crama: Rasova

An: 2019

Soi: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris

 

Un vin, complex, învechit în baricuri de stjar timp de 6 luni, cu arome bine așezate, cu un buchet de fructe galbene coapte, condimente, unt și vanilie.

Abonament Standard

Sauvignon Blanc

Crama: Zaig

An: 2021

Soi: Sauvignon Blanc

Un Sauvignon Blanc proaspăt, ușor, cu arome simple și directe, cu note florale și fructate, cu tonuri de citrice și o ușoară amăreală tonică pe final.

L`Amur

Crama: Berry Wine

An: 2022

Soi: Băutură fermentată din mure

Băutură fermentată din mure, în care vei regăsi dulceața fructelor, dar și gustul plăcut al unui vin ușor de băut. O experiență interesantă pentru serile calde din sezonul estival, când vrei un roșu rece și răcoritor.

 

Scarabeu`

Crama: Domaine Muntean

An: 2018

Soi: Pinot Noir

Un Pinot Noir ecologic, cu taninuri catifelate, îmblânzite de învechirea în sticlă. Un vin catifelat, uşor de asociat cu diverse tipuri de carne roşie.

M.O.

Crama: Gabai

An: 2021

Soi: Muscat Ottonel

Vinificat în sec, deosebit de aromat, îmbietor datorită aromelor de flori de portocal și flori de soc. Un vin proaspăt, savuros, cu note de dulceață de gutui.

MARTIE

Abonament Premium

MMM

Crama: Anul 0

An: 2020

Soi: Merlot

 

Un vin nefiltrat, fără sulfiți, în ediție super limitată de 550 de sticle, pictate manual.

Saperavi

Crama: Domeniile Pripa

An: 2018

Soi: Saperavi

 

Saperavi – unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri, cu origini în Caucaz, Georgia. Maturat 12 luni în butoaie din stejar, acest Saperavi este unul dintre cele mai bune din Republica Moldova.

Red Blend 1

Crama: Novak

An: 2018

Soi: Merlot, Saperavi, Cabernet Sauvignon, Rară Neagră

 

Un cupaj complex cu proporții diferite, tocmai pentru a crea un vin care să transmită un buchet complex
de arome și gust. Un vin din categoria vinurilor bune din Republica Moldova.

Pătrar

Crama: Domeniul Bogdan

An: 2019

Soi: Riesling

 

Un Riesling maturat 10 luni în barrique de stejar francez și învechit 6 luni în sticlă. Vin Biodinamic.

Abonament Standard

Riesling Italian

Crama: Anul 0

An: 2021

Soi: Riesling Italian

Un vin în ediție limitată de 2257 de sticle din struguri culeși manual dintr-o plantație de 15 ani vechime, la primele ore ale dimineții. Este un vin natural, fermentat cu floră spontană și filtrat doar prin metode naturale, cu ajutorul pritocurilor.

Signature

Crama: Vinăria Arici

An: 2019

Soi: Merlot, Fetească Neagră

Un cupaj din struguri culeși manual, din vii care au peste 25 de ani, care transmite un buchet complex de arome și gust. Un vin artizanal din categoria vinurilor bune din Republica Moldova.

Prosecco Extra brut

Crama: I`M Winery

An: 2020

Soi: Glera

Acest Prosecco, în adevăratul sens al cuvântului, fost produs în Italia (vezi povestea cramei), Treviso DOC.
Un vin proaspăt și revigorant, cu note de mere verzi.

Negru de Petro Vaselo

Crama: Petro Vaselo

An: 2021

Soi: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon

Negru de Petro Vaselo este un vin ecologic ce face parte din colecția de vinuri tinere, proaspete și fructate ale cramei. Obținut din struguri culeși și sortați manual, vinul este fin, profund și aromat.

FEBRUARIE

Abonament Premium

Occultus

Crama: Senator Wines

An: 2012

Soi: Băbească Neagră, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră

 

Occultus a apărut din nevoia de a permite celor mai bune vinuri produse de Senator Wine să se exprime în adevăratul lor potențial. Iar perfecțiunea expresiei unor vinuri este cupajul acestora.

Projekt M

Crama: Familia Darabont

An: 2020 și 2021

Soi: Merlot

 

Un vin corpolent, un cupaj între doi ani de recoltă diferiți, care au dat complexitate acestui vin cu un mare potențial de învechire.

Aldavin

Crama: Crama de Piatră

An: 2020

Soi: Cabernet Sauvignon

 

Acest vin este de referință pentru cramă, un Cabernet Sauvignon maturat 12 luni în butoaie din stejar românesc. S-au produs într-o ediție limitată de 833 de sticle.

Late Harvest

Crama: Fautor

An: 2019

Soi: Trainer

 

Premiat cu aur în 2018 și 2019 în cadrul competițiilor de profil, acest Traminer cules toamnă târziu, este un vin rafinat cu arome foarte concentrate de fructe exotice și note suave de flori.

Abonament Standard

Boian

Crama: Crama de Piatră

An: 2021

Soi: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon

Un vin obținut din struguri culeși manual din via veche de peste 40 de ani. După vinificare separată și cupajare ulterioară, vinul a fost maturat în butoaie de stejar.

Urme

Crama: Familia Darabont

An: 2021

Soi: Pinot Noir

Gama URME este dedicată speciilor de animale care trăiesc în plantațiile cramei. Un Pinot Noir elegant și ușor, dintr-o vie plantată pe un sol nisipos și ușor calcaros.

Femme Fatale

Crama: Carpe Diem

An: 2021

Soi: Fetească Regală, Fetească Albă

Doar prin împletirea frumuseții celor două Fetești, cea Albă și cea Regală, poți da naștere unui vin de o frumusețe seducătoare. Femme Fatale este un cupaj delicat între două soiuri autohtone, ce a rezultat într-un vin proaspăt.

Via Colțul Pietrei

Crama: Viile Metamorfosis

An: 2021

Soi: Sauvignon Blanc

Un vin dedicat celor care deja adoră Sauvignon Blanc-ul și sunt în căutarea unui vin memorabil. Acest Sauvignon Blanc din Dealu Mare, expresiv și cu personalitate nu poate fi uitat.

IANUARIE

Abonament Premium

Crucea Manafului

Crama: Mierla Albă

An: 2019

Soi: Fetească Neagră, Merlot

 

Un vin corpolent, intens, cu arome predominante de fructe roşii de pădure, mure şi ciocolată. Postgust lung şi savuros. S-au produs 3015 sticle de vin.

Marcel et le Prince

Crama: Catleya

An: 2020

Soi: Fetească Neagră

 

Acest vin este ”odă” celor doi prieteni Marcel Proust și Prințul Bibescu. A fost lansat exclusiv pentru piața din Franța, dar disponibil și pentru abonații Dor de Vin.

ISPITA

Crama: Oprișor

An:

Soi: Cupaj roșu

 

Este cea de a patra literă din colecția ISPITA, un vin creat de Liviu Grigorică. ”T” – invocă Tainele.

Clearstone

Crama: Dagon Clan

An: 2019

Soi: Fetească Albă

 

Fetească Albă cu sinonimele Leanka, Poama Fetei, Păsărească Albă, Mädchentraube; Culeasă de pe o parcelă veche de 40 de ani; Una dintre cele mai tinere crame din Dealu Mare.

Abonament Standard

Crucea Manafului

Crama: Mierla Albă

An: 2021

Soi: Fetească Albă

Cunoscută în popor și sub denumirea de Poama Fetei, acest soi a dat naștere unui vin delicat, echilibrat și generos în arome și gust. S-au produs 4018 sticle de vin.

Marcel et le Prince

Crama: Catleya

An: 2020

Soi: Fetească Neagră

Acest vin este ”odă” celor doi prieteni Marcel Proust și Prințul Bibescu. A fost lansat exclusiv pentru piața din Franța, dar disponibil și pentru abonații Dor de Vin.

Cuvee Rouge Royal

Crama: Chateau Cristi

An: 2016

Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec

”Acest cupaj este cartea de vizită a vinăriei Chateau Cristi. Un vin bogat, intens, moale și catifelat, maturat în butoaie de stejar timp de 12 luni.

Chardonnay

Crama: Valahorum

An: 2021

Soi: Chardonnay

Un vin cu arome de flori albe și fructe tropicale. Note de lămâie, mere verzi, caise și tonuri de fructe tropicale. O asociere potrivită pentru sushi, pește sau fructe de mare.