Luna decembrie

Abonament Premium

Opus Fabula

Crama: Gramofon Wine

An: 2019

Soi: Fetească Neagră

După spusele creatorilor acestui vin, dacă vulpea - în cazul nostru Marcel Vulpoi, co-proprietarul cramei Gramofon – ajunge la struguri, face un vin demidulce din ei. Umorul din poveste acestui vin este susținut de o personalitate interesantă în pahar.

Red Blend #2

Crama: Vinăria Novak

An: 2017

Soi: Saperavi, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră

Un cupaj complex cu proporții diferite, tocmai pentru a crea un vin care să transmită un buchet complex de arome și gust. Un vin din categoria vinurilor bune din Republica Moldova.

Crand Cru

Crama: Pivnițele Birăuaș

An: 2009

Soi: Cabernet Sauvignon

Acest vin produs în ediție limitată, din recolta 2009 culeasă de pe o singură parcelă (single vineyard) cu vii vechi, mai există doar în 100 de sticle în pivnița cramei.

Triptic

Crama: Velvet Winery

An: 2020

Soi: Fetească Regală, Fetească Albă, Fetească Neagră

Un vin realizat sub îndrumarea directă a unuia dintre cei mai apreciați enologi români, Liviu Grigorică. Creat din trei ”Fete” și toate una ca una - una Regală, alta Albă și a treaia Neagră, într-o armonie frumoasă.

Abonament Standard

Blend

Crama: Gabai

An: 2018

Soi: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot

Acest vin, cu arome rustice, așa, ca la ”țară”, a fost medaliat cu aur la Europe Trophy Wine & Spirits Contest – 2020 Louxembourg. Are un potețial mare de învechire.

Stein

Crama: Pivnițele Birăuaș

An: 2019

Soi: Pinot Noir

Un vin în premieră pentru abonații Dor de Vin, lansat la sfârșitul lunii noiembrie. Un ”single vineyard wine”, maturat 10 luni în barrique din lemn franțuzesc și învechit 12 luni în sticlă. Un Pinot Noir vinificat în stilul clasic - Burgundia.

La Țigănci

Crama: Velvet Winery

An: 2020

Soi: Fetească Neagră

Un vin realizat sub îndrumarea directă a unuia dintre cei mai apreciați enologi români – Liviu Grigorică. Proaspăt, fructat, cu potențial de învechire pentru ani buni.

Mariage Blanc

Crama: Vinăria Javgur

An: 2020

Soi: Viorica, Pinot Grigio

Vinul este de la una dintre cele mai vechi crame din Republica Moldova. Un cupaj interesant, în care soiul de strugure Viorica domină aromele specifice de busuioc și flori de salcâm.

Luna noiembrie

Abonament Premium

Monșer

Crama: Senator Wines

An: 2008

Soi: Zghihară de Huși

Un vin organic, care a fost destinat exportului și care nu se mai găsește. L-am primit din colecția personală a lui Lucian Neacșu pentru abonații Dor de Vin.

Winery Edition

Crama: Petro Vaselo

An: 2020

Soi: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel

Un vin organic, obținut prin cupajarea a trei soiuri clasice, din struguri culeși și sortați manual. Au fost printre ultimele sticle rămase, din cele 1300 produse.

Epiphanie

Crama: Sarica Niculițel

An: 2019

Soi: Fetească Neagră

Epiphanie – un cuvânt cu atâta greutate, nu putea sa denumească decât un vin pe măsură. Un vin armonios, cu personalitate distinctă, obținut dintr-un soi neaoș.

ANNO 5

Crama: Licorna Winehouse

An: 2019

Soi: Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon

Este un vin de adăugat la colecția personală, pentru ocazii speciale sau la învechit. ANNO 5 are un potential mare de învechire.

Abonament Standard

ORTOMAN

Crama: Vinăria Jugristan

An: 2019

Soi: Cabernet Sauvignon

O cramă pentru care și ”boutique” este prea mult. Când ai mai puțin de un hectar de viță-de-vie, vrei să faci cu adevărat ceva special. Te apuci de viticultură tradițională. Culegi strugurii manual după fazele lunii și produci 295 de sticle de vin.

Corvus

Crama: Vinaltus

An: 2020

Soi: Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Românească

Un vin născut din pasiunea și măiestria lui Iustin Urucu, creatorul vinurilor Soare, Prince Matei, Prince Mircea, Sirena Dunării sau UniQ.

Pergament

Crama: Sarica Niculițel

An: 2018

Soi: Petit Verdot

Surprinzător să găsești în România un vin obținut exclusiv din Petit Verdot - un soi ce apare adesea în cupajele de Bordeaux, datorită culorii sale frumoase, nivelului ridicat de tanini și a buchetului de arome.

Vigneron

Crama: Domeniile Franco-Române

An: 2016

Soi: Chardonnay

Un Chardonnay ecologic, floral cu nuanțe de unt și citrice, onctuos, catifelat – un ”Chablis din Dealu Mare”.

Luna octombrie

Abonament Premium

Apogeum

Crama: Apogeum

An: 2016

Soi: Fetească Neagră

O Fetească Neagră dintr-o vie veche de 50 de ani, adihnită în baricuri timp de 24 de luni și în sticlă 12 luni. Un vin care reflectă perfect expresia acestui soi vechi românesc.

The Governon

Crama: Castel MIMI

An: 2018

Soi: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Saperavi

Un vin în ediție limitată, odă ultimului guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi – cel care a construit acest monument architectural, inspirat de marele chateau-ri din Franța – Castelul MIMI.

Issa Orange Wine

Crama: La Salina

An: 2020

Soi: Chardonnay

Un vin orange obținut prin fermentație pe drojdii sălbatice neselcționate și maturat în butoaie de stejar timp de un an. Vinul a fost în premieră pentru abonații Dor de Vin, vinul nu se găsea în magazine.

Smerenie

Crama: Oprișor

An: 2018

Soi: Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder

Este creația lui Liviu Grigorică, un tribut adus sufletului nemuritor și credinței, un Icon al vinului românesc. Complex, intens și echilibrat, cu un mare potențial de învechire.

Abonament Standard

Neuburger

Crama: Valahorum

An: 2020

Soi: Neuburger

Când două crame au o poveste de spus împreună, se naște ceva interesant. Iar povestea lor este acest soi austriac, într-o prezentare românească.

Muga

Crama: Negrini

An: 2018

Soi: Negru de Drăgășani

Un vin care pune în valoare un soi românesc, Negru de Drăgășani și-l prezintă în toată splendoarea lui, precum balerina Negrini.

Egreta

Crama: Lebăda Neagră

An: 2019

Soi: Aligote

Un vin în ediție limitată, provenit dintr-o ”clonă” de origine franțuzească, creația oenologului Marian Andrieș, obținut doar din must ravac.

Vizionar

Crama: Domeniul Aristiței

An: 2019

Soi: Fetească Neagră

O Fetească Neagră așa cum ne-a obișnuit Dealu Mare, de la o cramă mică, cu doar 4 Ha de viță de vie, dar cu viziunea unor crame cu istorie. ”Vizionar” – poartă amprenta și la propriu și la figurat a oenologului Cristian Tudor.

Luna septembrie

Abonament Premium

Champagne J. De Telmont

Crama: Alira

Soi: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

O premieră pe piața spumantelor de la noi – Champagne pentru o cramă românească. Un vin complex și elegant, cu note de pâine proaspăt scoasă din cuptor.

Cuvee Amaury

Crama: S.E.R.V.E

An: 2020

Soi: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Albă

Un cupaj din Sauvignon Blanc, Chardonnay si Fetească Albă, care a devenit un veritabil “clasic de Dealu Mare”. Este un vin care a duce în pahare acea expresie de eleganță și echilibru specifice creațiilor lui Aurel Rotărescu.

Navicella Alb

Crama: Jelna

An: 2019

Soi: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin

Navicella Alb, un vin complex și elegant, un omagiu adus pictorului Giotto di Bondone și picturii aflate în biserica din Jelna, una dintre cele trei copii ale frescei din catedrala Sf. Petru din Roma.

La Ștejari

Crama: Recaș

An: 2017

Soi: Merlot

Un vin impunător și sobru care își dictează aromele cu precizie și eleganță. Acest Merlot nefiltrat este din categoria vinurilor grele și memorabile.

Abonament Standard

Orange Wine

Crama: Dradara

An: 2020

Soi: Palava

Avanpremieră pentru abonații Dor de Vin de la una dintre cele mai tinere crame din țară. Un Orange Wine, obținut din struguri Palava.

White Queen

Crama: Ferdi

An: 2020

Soi: Chardonnay

Cea mai mică cramă din România. Ediție limitată la 840 de sticle. Premieră. Un Chardonnay fermentat și maturat în baricuri noi din stejar franțuzesc, cu batonaj zilnic timp de 8 luni.

Blan de Noirs

Crama: Domeniile Panciu

An: 2015

Soi: Pinot Noir

Acest spumant, obținut din Pinot Noir, maturat 43 de luni în sticlă, cu arome expresive ce aduc aminte de spumantele din Champagne.

Pinot Noir

Crama: Lechburg

An: 2019

Din câte știu, este singurul Pinot Noir certificat BIO din România, cu struguri culeși și sortați manual.

Luna august

Abonament Premium

Avincis

Crama: Cuvee Grandiflora

An: 2017

Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot, Negru de Drăgășani

Două soiuri cu renume mondial, Cabernet Sauvignon și Merlot acompaniate de un soi românesc, Negru de Drăgășani, într-un cupaj care ne răsfață cu aromele sale fructate.

Clearstone

Crama: Dagon Estate

An: 2019

Soi: Fetească Albă

Acest vin din 2019 a fost AVANPREMIERĂ pentru abonații Dor de Vin. Lansarea s-a făcut la mijlocul lunii august.

Private Selection

Crama: Liliac

An: 2017

Soi: Pinot Noir

”Un vin nou din lumea veche”. Maturat timp de opt luni în butoaie de stejar transilvănean.

Guy de Poix

Crama: S.E.R.V.E.

An: 2016

Soi: Fetească Neagră

Guy De Poix 2016 este singura Fetească Neagră din România cu 90 puncte Parker. ”Un vin remarcabil, cu caracter și complexitate excepțională”. - Mark Squires pentru RobertParker.com

Abonament Standard

Reserve Syrah

Crama: Corcova

An: 2016

Soi: Syrah

Vinul este mai mult decât ceea ce bei și savurezi. Mai ales dacă este un Syrah de pe Dealul Racoveanu, unde a prins corpolență într-un mod suprinzător de plăcut.

Dealu Negru

Crama: Jelna

An: 2019

Soi: Sauvignon Blanc

``Eu întotdeauna vinific ascultând cu atenție vocea terroir-ului`` – Darius Pripon, Oenolog.

Hyperion

Crama: Halewood WInes

An: 2018

Soi: Pinot Grigio

Interesant că acest Pinot Grigio și-a făcut loc în Dealu Mare. Un vin tânăr, ușor, proaspăt și cu arome vibrante.

Rose 2020

Crama: Agape

An: 2020

Soi: Blaufrankisch

Este un vin care întruchipează conceptul Agape artă&natură de apropiere a oamenilor de artă, dar și de natură, prin prisma vinurilor.

Luna iulie

Abonament Premium

Mănăstirea Rohrbach CRU

Crama: Gitana Winery

An: 2018

Soi: Rhein Riesling

Un vin versatil, cu un gust rotund și sprinten. Poate fi asocierea perfectă pentru mancare din pește, fructe de mare, risotto, chiar și un desert cu fagure de miere și înghețată.

Pătrar Syrah

Crama: Domeniul Bogdan

An: 2017

Soi: Syrah

Un vin biodinamic, adică fără intervenții în vie și în vin, altele decât cele minimale, iar fermentarea se face cu drojdii sălbatice, toate în căutarea expresiei cât mai naturale a terroir-ului.

Occultus

Crama: Senator Wines

An: 2012

Soi: Băbească Neagră, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră

Occultus a apărut din nevoia de a permite celor mai bune vinuri produse de Senator Wines să se exprime în adevăratul lor potențial. Iar perfecțiunea expresiei unor vinuri este cupajul acestora.

Cuvee Aradinum

Crama: Balla Geza

An: 2017

Soi: Cadarcă, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Profund și compact, ba chiar l-aș eticheta ca ”vin bărbătesc”. Are eleganță de Cadarcă, caracter de Cabernet Sauvignon și personalitate de Cabernet Franc.

Abonament Standard

Clarus

Crama: Balla Geza

An: 2019

Soi: Mustoasă de Măderat

Singurul spumant produs din soiul Mustoasă de Măderat. Mai mult de atât, obținut prin metoda tradițională de producere a șampaniilor.

Sauvignon Blanc

Crama: Prince Știrbey

An: 2018

Soi: Sauvignon Blanc

Când ți se face poftă de un zbor cu avionul, deschide un Sauvignon Blanc de la Prince Stirbey și te vei simți ca pasagerii Clasei Întâi a liniei aeriene Lufthansa.

Tortuga Alb

Crama: Rasova

An: 2019

Soi: Chardonnay, Sauvignon Blanc

Un asamblaj complex din Chardonnay și Sauvignon Blanc, învechit în baricuri de stjar timp de 12 luni, cu arome bine așezate, cu un buchet de fructe galbene coapte, condimente, unt și vanilie.

413 Marcea Reserve

Crama: Marcea

An: 2018

Soi: Fetească Neagră

Un vin care se deschide cu senzații fructate, acompaniate de tonuri de lemn proaspăt tăiat. Cere ceva timp de respirat în pahar pentru a-și afirma adevăratul potențial.

Luna mai

Abonament Premium

Carassia Blanc de Blancs

Crama: Carastelec

An: 2021

Soi: Chardonnay

„Întrucât în lanțul muntos din nord-vestul Transilvaniei există toate condițiile pentru producția unui vin spumant de calitate, misiunea noastră este ca savoarea acestuia să se regăsească în fiecare sticlă Carassia, astfel încât această gamă să devină un adevărat ambasador al acestei regiuni”, Negele Enikő, Brand & Marketing Manager Crama Carastelec Winery.

Cuvee Renaissance Roșu

Crama: Clos des Colombes

An: 2017

Soi: Cabernet Sauvignon, Syrah

Dacă combinăm briza Mării Negre, terroir-ul dobrogean și iscusința unei franțuzoaice, obținem un “Grand Vin”. Semnat de Anne Marie Rosenberg, cu un mare potențial de învechire, acest vin a fost produs într-o cantitate de doar 500 de sticle.

Flamboyant

Crama: Davino

An: 2017

Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră

Flamboyant a devenit deja un vin de semnătură a cramei Davino, mulți ani de recoltă al acestuia fiind foarte apreciați și clasați în numeroase topuri. Secretul? Flamboyant se produce numai în anii de excepție. Îndrăznesc să spun ca este unul dintre cele mai bune vinuri roșii românești și nu sunt doar eu de această părere.

Pivnițele Theodoros

Crama: Pivnițele Theodoros

An: 2016

Soi: Fetească Neagră, Negru de Drăgășani, Novac

Un vin natural, fără sulfiți, nefiltrat și complex. Un cupaj din trei soiuri de struguri roșii românești, culeși împreună și vinificați spontan, fără drojdii selecționate în butoaie de stejar de 500 de litri.

Abonament Standard

Maletine

Crama: Petro Vaselo

An: 2019

Soi: Chardonnay

Un Chardonnay untos, exuberant, care te răsplătește cu aromele și complexitatea sa. Terenul calcaros de unde provin strugurii, își lasă amprenta minerală în vin.

Ceva Nou

Crama: Bauer

An: 2020

Soi: Crâmpoșie Aromată

Ce obții când încrucișezi o Crâmpoșie cu Muscat? Un soi românesc foarte rar, care împleteşte în caracterul său calităţi ale ambelor varietăţi de struguri.

Bacanta Merlot Barrique

Crama: Gîrboiu

An: 2016

Soi: Merlot

Când vorbim despre vinurile din Vrancea, musai trebuie să povestim despre Bacanta. Acest vin elegant face parte din gama premium de la crama Gîrboiu

Primordial Fetească Neagră

Crama: Domeniul Bogdan

An: 2019

Soi: Fetească Neagră

“Eu cred că vinul trebuie să fie expresia propriului terroir: soarele, vântul, ploaia, pământul, oamenii, dar și istorie, cultură și povestea unui popor. Așa s-a născut Primordial, Fetească Neagră. În sticla aceasta este, de fapt, o lume fascinantă, cu o tradiție de mii de ani, din vestita zonă a Dobrogei.“ Philippe Cambie

Luna aprilie

Abonament Premium

Cuvee X

Crama: LacertA

An: 2011

Soi: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Rheinriesling

Un asamblaj din seria “The Vintage Collection” din vinoteca cramei, pe care nu îl găsești pe piață. Este una dintre perlele acestei colecții fine.

Illustro

Crama: Fautor

An: 2015

Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot

Un vin roșu tipic pentru Basarabia, într-un cupaj clasic bordelez, maturat 12 luni în barrique din stejar francez.

Carpathia Heritge

Crama: 1000 de Chipuri

An: 2018

Soi: Fetească Neagră, Shiraz, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon

Dacă ai mâncat vreodată prune în ciocolată, acesta este vinul. Delicios, bun pentru serile lungi, încă răcoroase.

Blau Burg

Crama: Ferdi

An: 2018

Soi: Blaufränkisch

O AVANPREMIERĂ de la cea mai mică cramă din România, în ediție limitată de 570 de sticle.

Abonament Standard

Fume Blanc

Crama: Fautor

An: 2018

Soi: Sauvignon Blanc

Un vin complex, maturat 6 luni în butoaie de stejar. Predecesorii săi, 2015 și 2016 au luat 90 de puncte Parker.

Nikolaos Rose

Crama: Histria

An: 2020

Soi: Cabernet Sauvignon

AVANPREMIERĂ.

Un vin obținut din struguri culeși și sortați manual, și prin utilizarea florei spontane în fermentare.

CUVEE

Crama: Cepari

An: 2017

Soi: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Negru de Drăgășani

Un cupaj din două soiuri clasice și un soi românesc. Vinul este din colecția privată, într-o ediție limitată de 2810 sticle.

Last Barrel

Crama: Dagon Estate

An: 2018

Soi: Pinot Noir

AVANPREMIERĂ.

Ediție limitată la 660 de sticle. Următoarele spectacole se vor juca doar cu casa închisă, pentru că vinul nu va ajunge pe piață.

Luna martie

Abonament Premium

Epopee 01

Crama: Catleya

An: 2018

Soi: Fetească Regală

Vinul este din rezerva cramei. Ce m-a determinat pe mine să aleg acest vin este, ce a putut să facă un oenolog francez cu un soi românesc.

Got Merlot

Crama: Dagon Estate

An: 2017

Soi: Merlot, Fetească Neagră

Un vin cu caracter, îmbuteliat în doar 362 de sticle. Ultimele sticle din piață au fost în cutia Dor de Vin. Mai sunt câteva în rezerva cramei.

Pince Matei

Crama: Domeniile Prince Matei

An: 2013

Soi: Merlot

AVANPREMIERĂ.

Cel mai cunoscut Merlot românesc, cu noua lui etichetă. A primit 90 de puncte la Decanter 2020.

Anno 5

Crama: Licorna Winehouse

An: 2017

Soi: Fetească Neagră

Este un vin de adăugat la colecția personală. Nu îl găsim în piață și are un potențial de învechire de minim 10 ani.

Abonament Standard

Prince Matei

Crama: Domeniile Prince Matei

An: 2013

Soi: Merlot

Cel mai cunoscut Merlot românesc, cu noua lui etichetă. A primit 90 de puncte la Decanter 2020.

Abstract

Crama: Trantu

An: 2017

Soi: Chardonnay, Sauvignon Blanc

Trantu – singura vie din România plantată pe o insulă. Dar adevăratul motiv pentru care am

selectat această cramă și vinul este ce am descoperit în sticlă.

Amadoc Pinot Noir

Crama: Thesaurus Wines

An: 2018

Soi: Pinot Noir

Un vin născut pe Dealurile Silagiului, care combină pasiunea și experiența a doi vinificatori excelenți - Paul Huiet și David Colin Lockley.

Gewurztraminer Selection

Crama: Villa Vinea

An: 2019

Soi: Gewurztraminer

Pentru cine nu îl cunoaște, acesta este unul dintre cele mai bune Gewurztraminer românești.